Duyurular

[Sohbet] Varlık Çün Sefer Kıldı / Dost Ondan Bize Geldi (Zeynep Oktay-Uslu, 13 Eylül 2021)

İKSV'nin düzenlediği ve Şirin Pancaroğlu & Bora Uymaz Ensemble'ın sahne aldığı "Sarı Çiçek" konseri 13 Eylül Pazartesi günü saat 20:00'de gerçekleşecek. Konser programının bir parçasını da Ali Bektaş, Arzu Öztürkmen ve bölümümüz hocalarından Zeynep Oktay-Uslu'nun katıldığı "Varlık Çün Sefer Kıldı / Dost Ondan Bize Geldi" başlıklı sohbet oluşturuyor. Sohbet, 18.30-19.30 arasında Atik Paşa Teras'ta gerçekleştirilecek.

[Konuşma] Sufi Metaphysics as Literary Theory: Şeyh Gālib’s Beauty and Love (Zeynep Oktay-Uslu, 22 Temmuz 2021)

Pre-modern comparative literary practice in the multilingual Islamic world(s)

Huda Fakhreddine (University of Pennsylvania), David Larsen (New York University), ve Hany Rashwan (University of Birmingham) tarafından organize edilen online konferans 22-24 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Konuşmacılar arasında bölüm hocalarımızdan Zeynep Oktay-Uslu da yer alıyor. Hocamızın 22 Temmuz Perşembe gününün ilk oturumunda yapacağı "Sufi Metaphysics as Literary Theory: Şeyh Gālib’s Beauty and Love" başlıklı konuşmasının özetini aşağıda bulabilirsiniz.

Yayın Duyuruları

Bölüm hocalarımızdan Olcay Akyıldız ve doktora öğrencimiz Esra Akbulak’ın birlikte hazırladıkları Leylâ Erbil Bibliyografyası ve “Leylâ Erbil Bibliyografyası Bize Ne Söyler? Leylâ Erbil Edebiyatına ve Alımlanışına Verilerle Bakmak” başlıklı makale Zemin dergisinin ilk sayısında yayımlandı. Yüksek lisans öğrencilerimizden Betül Sürücü’nün yazdığı “B.

Yüksek Lisans Tez Savunmaları (30 Haziran - 2 Temmuz 2021)

Gülser Yaman

Tez başlığı: “The Miraculous Life of an Early Ottoman Saint: the Hagiography of Emîr Sultan”

Tez danışmanı: Doç. Dr. Zeynep Sabuncu

Tarih: 30 Haziran 2021

Saat: 10.00

Yer: Zoom üzerinden yapılacaktır (Link: https://boun-edu-tr.zoom.us/j/99063438768)

Maide Sena Terzi

Tez başlığı: “The Representation of “Other Woman” in Halide Edib Adıvar’s Travel Narratives”

Tez danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Olcay Akyıldız

2021-2022 Lisansüstü Programlarımıza Kabul Edilenlerin Listesi

2021-2022 öğretim yılı yüksek lisans bilim sınavı ve mülakat sonucuna göre Türk Dili ve Edebiyatı ana bilim dalı Eski Edebiyat alanına yapılan başvurulardan programa kabul edilen olmamıştır.

Doktora (Yeni Edebiyat)

• Hüsna Baka
  • Gizem Koçak
  • Zeynep Nur Şimşek

Yüksek Lisans (Yeni Edebiyat)

• Şeyma Acıgöz
  • İlayda Bıyıklı
  • Esra İnan
  • Saliha Samanlı
  • Oğuzcan Ünlü

Hazırlık Kontenjanı

2021-2022 Lisansüstü Sözlü Mülakata Girmeye Hak Kazananlar

11 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek mülakata girmeye hak kazananların listeleri aşağıdadır. Mülakatlar belirtilen saatlerde başlayacak ve ilgili listelerdeki adaylara Zoom linki yollanacaktır. Aşağıda belirtilen saatler ilgili grupların mülakat başlangıç saatidir. Adaylar sıraları gelene kadar kendilerine ulaştırılacak Zoom linkinin bekleme odasında bekleyeceklerdir. Mülakatlar, listelerdeki soyadlarına göre, alfabetik sırayla ilerleyecektir.

Eski Edebiyat Yüksek Lisans 10:00

Sayfalar